RECEPT

TWIX® Mueslirepen

TWIX® Mueslirepen
Tijd
1,5 uur
Ingrediënten
13 items
Goed voor
16 porties
Deze TWIX® mueslirepen bestaan uit laagjes knapperige muesli, romige karamel en pure melkchocolade. Om het helemaal af te maken zijn ze besprenkeld met een snufje zeezout, zodat je de perfecte traktatie krijgt.

Ingrediënten

  • 2 TWIX® Singles, fijngehakt
  • 90g havermout
  • 25g fijngehakte amandelen
  • 25g ongezoete geraspte kokosnoot
  • 3el boter
  • 3el + 1tl honing, in twee delen
  • 42g stevig aangedrukte bruine basterdsuiker
  • 1tl vanille-extract
  • 1/4tl gemalen kaneel
  • 225g karamelsaus
  • 30g pure chocolade (70%), fijngehakt
  • 2tl kokosolie
  • 1/4tl snufje zeezout
Gebruikte producten
image yn4pdnuy0ee54ywvg4y1

Twix single melkchocolade reep

Instructies

  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm in en bekleed met bakpapier.
  2. 2
    Roer in een kom de havermout, amandelen en kokos door elkaar en zet deze apart.
  3. 3
    Roer de boter, 1 el honing en de suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur door elkaar. Laat 3 tot 5 minuten op het vuur staan tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Roer af en toe door.
  4. 4
    Roer de vanille en kaneel erdoor tot het mengsel glad is, haal het daarna van het vuur. Schep dit door het havermengsel en doe de helft van de fijngehakte TWIX erdoor.
  5. 5
    Doe het mengsel in de bakvorm en druk het stevig aan tot een gelijkmatige laag.
  6. 6
    Bak 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rek.
  7. 7
    Verwarm ondertussen de karamelsaus in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  8. 8
    Verdeel de warme karamelsaus over de muesli en laat helemaal afkoelen.
  9. 9
    Doe de melkchocolade, kokosolie en overgebleven honing in een magnetronbestendige kom en zet in de magnetron op middelhoog vermogen. Roer iedere 30 seconden gedurende 1 tot 2 minuten of tot het mengsel glad en helemaal gesmolten is.
  10. 10
    Verdeel het mengsel over de karamellaag en bestrooi met de overgebleven fijngehakte TWIX en een snufje zeezout.

BEKIJK MEER RECEPTEN