RECEPT

TWIX Karamel Brownies

Alt Image
Tijd
1 uur
Ingrediënten
10 items
Goed voor
16 porties

Ingrediënten

  • 60g ongezoete kookmelkchocolade, fijngehakt
  • 75g ongezouten boter
  • 1/2tl zout
  • 150g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2tl vanille-extract
  • 42g bloem
  • 2 TWIX® Singles, fijngehakt
  • 42g kant-en-klare botercrèmeglazuur
  • 75g karamelsaus
Gebruikte producten
image yn4pdnuy0ee54ywvg4y1

Twix single melkchocolade reep

Instructies

  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm in en bekleed met voldoende bakpapier, zodat het over de randen heen hangt.
  2. 2
    Smelt de kookmelkchocolade au bain-marie, en voeg de boter en het zout toe. Roer af en toe.
  3. 3
    Haal van het vuur en roer de suiker erdoor. Laat even afkoelen.
  4. 4
    Roer eerst het ei erdoorheen tot alles goed gemengd is en doe dan hetzelfde met de vanille. Spatel de bloem erdoor tot het gemengd is en roer de helft van de fijgehakt TWIX® repen erdoor.
  5. 5
    Doe het browniebeslag in een ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet 20 tot 25 minuten in de oven tot er nog maar een paar vochtige kruimels aan een breinaald of satéprikker blijven plakken als je deze erin steekt.
  6. 6
    Laat volledig afkoelen, haal uit de bakvorm en verwijder het bakpapier.
  7. 7
    Roer de botercrème en 2el karamelsaus door elkaar tot ze goed gemengd zijn en verdeel over de brownies.
  8. 8
    Bestrooi de brownies met de resterende stukjes TWIX en sprenkel de resterende karamelsaus erbovenop. Snijd in 16 vierkantjes.

BEKIJK MEER RECEPTEN