RECEPT

TWIX® Appeltaartrepen

TWIX® Appeltaartrepen
Tijd
1,5 uur
Ingrediënten
12 items
Goed voor
12 porties
Dankzij de combinatie van appeltaart en TWIX zijn deze heerlijke repen met zandkoekbodem en kruimeltopping altijd een succes.

Ingrediënten

  • Hieronder afzonderlijk de ingrediënten voor de zandkoekbodem en de kruimeltopping.
Gebruikte producten
image yn4pdnuy0ee54ywvg4y1

Twix single melkchocolade reep

Voor de zandkoekbodem:
•    6el boter, op kamertemperatuur
•    3el kristalsuiker
•    1tl vanille-extract
•    90g bloem
•    1 TWIX Single, fijngehakt
•    Tussen de 300g en 400g vlaaifruit appel & rozijn

Voor de kruimeltopping
•    42g fijngehakte pecannoten
•    3el bloem
•    3el stevig aangedrukte bruine basterdsuiker
•    Snufje gemalen kaneel, nootmuskaat en kruidnagel
•    3el boter
•    1 TWIX Single, fijgehakt

Instructies

  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik van 23 x 23 cm met voldoende bakpapier, zodat het over de randen heen hangt en zet opzij.
  2. 2
    Klop met een mixer de boter en suiker tot een geheel en klop vervolgens de vanille erdoor. Roer de bloem en de fijgehakt TWIX® repen erdoorheen. Druk het mengsel op de bodem van het bakblik en prik er gaatjes in met een vork. Zet 10 minuten in de vriezer.
  3. 3
    Haal de bodem uit de vriezer en zet 8 tot 10 minuten in de oven of tot het net gaar en lichtgoud aan de randen is. Laat volledig afkoelen en verdeel dan de fruitvulling erover.
  4. 4
    Roer voor de kruimeltopping de pecannoten, bloem, bruine suiker, nootmuskaat , kruidnagel en het kaneel door elkaar. Roer de boter erdoorheen. Voeg de stukjes TWIX® eraan toe en meng nog eens goed.
  5. 5
    Strooi de topping over de fruitvulling. Zet 25 tot 35 minuten in de oven of tot het goudbruin is en bubbelt. Laat helemaal afkoelen.
  6. 6
    Gebruikt het bakpapier als handvaten om het baksel te verplaatsen naar een snijplank. Snijd in 12 repen.
  7. Tip
    Serveer eventueel met een schepje vanille-ijs.

BEKIJK MEER RECEPTEN