Het verhaal van Seamus en Earl
Over ons

Het verhaal van Seamus en Earl

 

Een verhaal van passie, vakmanschap en vetes, de geschiedenis van TWIX® zit vol drama.

Een fenomeen wordt geboren

EEN FENOMEEN WORDT GEBOREN

TWIX was niet altijd verdeeld in Links en Rechts. Ooit werkten de broers Earl en Seamus samen aan een buitengewoon idee: ze wilden koek, karamel en melkchocolade combineren tot één prachtige reep.

De eerste scheurtjes worden zichtbaar

DE EERSTE SCHEURTJES WORDEN ZICHTBAAR

Toen ze hun geweldige idee verder ontwikkelden, werd duidelijk dat Seamus en Earl over van alles van mening verschilden, van hoe de melkchocolade moest worden gegoten tot de consistentie van de karamel.

Twix Over de tweestrijd van de eeuw

BREUK VAN DE EEUW

De druppel die de emmer deed overlopen, viel tijdens de grote Onthulling van hun nieuwe TWIX-reep. De spanning was om te snijden, de broers stonden op een splitsing en dat gold ook voor de reep. Wat een feest had moeten worden, liep al snel uit op een vechtpartij. Geen van beide broers was bereid om ook maar een duimbreed toe te geven en dus hadden ze geen keus: ze moesten het bedrijf opsplitsen.

Fabrieken

DE GEWELDIGE FABRIEKSGEBOUWEN

Earl trok zo ver mogelijk weg om zijn eigen bedrijf op te richten, maar hij kwam er al gauw achter dat Seamus het naastgelegen terrein had gekozen voor zijn fabriek. Ze lieten allebei een uniek fabrieksgebouw bouwen en elk spotte met de middelmatigheid van de fabriek aan de overkant.

Streven naar perfectie

DE DRANG NAAR PERFECTIE

De twee benaderden de productie van hun reep op verschillende manieren en nu konden ze het eindelijk op hun eigen manier doen. Linker TWIX® kreeg een knapperige bodem van biscuit waarop karamel werd gegoten, voordat het geheel in een bad van melkchocolade ging. Aan de andere kant werd bij Rechter TWIX® de karamel op een krokante biscuitbodem gedruppeld, waarna het geheel door melkchocolade werd omhuld.

Twix reep

TOCH WEER SAMEN

Seamus en Earl hadden gezworen zich nooit meer met elkaar te verzoenen. En hoewel een handvol wikkels uit hun tijd als partners tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven, zouden er nooit meer een Linker en een Rechter TWIX bij elkaar zitten in één verpakking zitten.

EXPLORE TWIX®. TWICE.
Kies een kant

ONTDEK TWIX. TWEEMAAL.

Neig je meer naar Linker TWIX of ben je meer van Rechter TWIX? Je moet nu kiezen.

MEER LEZEN

RECEPTEN MET TWIX

LEFT
TWIX GRANOLA BAR

Je kunt dit heerlijke, eenvoudige recept eventueel ook met Rechter TWIX maken!

RECHTER
TWIX KOFFIE FRAPPÉ

Je kunt dit eenvoudige en lekkere recept eventueel ook maken met Linker TWIX!

HEB JE NIET DE JUISTE ANTWOORDEN GEVONDEN?

We beantwoorden graag al je vragen over TWIX®, van onze ingrediënten tot onze ethiek.

HULP & CONTACT